محل تبلیغات شما

 

 

در دنیای کاراته به کمربند اوبی گفته می شود که باید رزمی کار بر روی لباس هایش ببندد. افرادی که با دنیای هنرهای رزمی آشنایی داشته باشند از اهمیت و ارزش مفهوم کمربند آگاهی دارند. کمربندها در قدیم فقط در رنگ های سفید، قهوه ای و مشکی مورد استفاده قرار می گرفت.


روال گرفتن این سه رنگ کمربند کاراته در گذشته به این صورت بود که وقتی وارد کاراته می شدید به شما کمربند سفید می دادند. پس از چند سال انجام تمرین های سخت و طاقت فرسا به رزمی کار کمربند قهوه ای داده می شد. پس از چند سال که از گرفتن کمربند قهوه ای گذشت به شرطی که رزمی کار در انجام تمرینات خود پشتکار و مداومت داشته باشد به او کمربند سیاه می دادند.
مفهوم گرفتن کمربند مشکی در کاراته به این معنی بود که رزمی کار چندین سال تلاش و کوشش بسیاری برای یادگیری کاراته انجام داده است. در گذشته رنگ کمربند کاراته کاها به دلیل مدارزات مداوم و انجام تمرین های سخت و بعضا ریخته شدن خون بر روی کمربند به رنگ قرمز یا قهوه ای متمایل می شد. به این ترتیب پس از سال ها تمرین کاراته، کمربند شخص رزمی کار سفید همراه با لکه های قرمز بوده است.

 

 


کمربند کاراته دارای چه رنگ هایی می باشد؟

اکنون از هر رنگ کاراته برای نشان دادن درجات مختلف استفاده می شود که این کار از تمرینات راهبان بودایی تقلید شده است. بعضی اوقات راهبان بودایی کمربندهای رنگی را برای نشان دادن درجه فضیلت شان می بستند. به این دلیل این منشاء مذهبی و معنوی رنگ های کمربند از اهمیت زیادی برخوردار است. ترفیع درجات یک رزمی کار صرفا بر اساس مهارت در تکنیک نمی باشد. بسیاری از کاراته کاها هستند که مهارت فنی زیادی دارند اما این خصوصیت به تنهایی کافی نیست و باید پیشرفت فکری و تکامل معنوی رزمی کار نیز لحاظ شود.
روش درک کردن مفهوم رنگ های کمربند برای هر سبک، مشخصه رشد فنی، روانی و معنوی آن سبک می باشد. برای تغییر رنگهای کمربند از رنگ های سفید، نارنجی، آبی، زرد، سبز، قهوه ای و سیاه استفاده می شود (در بعضی از سبک ها از رنگ های دیگر نظیر قرمز و بنفش نیز استفاده می شود).


حال به برسی معنی و مفهوم هر یک از رنگ های کمربند کاراته می پردازیم:
 

کمربند کاراته


کمربند سفید: رنگ سفید رنگ پاکی، سادگی و صفای قلب بوده و نشان می دهد که ذهن و فکر هنرجو پاک و خالی از هر چیز نا آشنای مربوط به مفاهیم معنوی تمرینات کاراته می باشد و در اصل تازه کار است. علاوه بر این رنگ سفید به این معنی است که هنرجو کمی از تکنیک های تمرینی کاراته را بلد است.


کمربند نارنجی: رنگ نارنجی نشان دهنده رنگ خورشید است و نشان می دهد که رزمی کار در حال افزایش مهارت و فهم خود برای برای رشد در جهت افق های جدید می باشد.
کمربند آبی: رنگ آبی رنگ دریا و آسمان است و نشان می دهد که تمایلات رزمی کار به سمت افق گسترش یافته و ذهن او به عمق دریاها راه پیدا کرده است و با پشتکار و جستجوی بیشتر می تواند به اعماق بیشتری برود.


کمربند زرد: رنگ زرد نشان دهنده روشنایی است و به این معنی است که رزمی کار روز جدیدی را با درخشیدن شروع کرده است. این رنگ برای ذهن و فکر، فهم و مهارت را به ارمغان می آورد.
 کمربند سبز: رنگ سبر رنگ طبیعت است و کمربند سبز برای هنرجویی استفاده می شود که شروع به شکوفایی و بهره دادن کرده است.
 
کمربند قهوه ای: رنگ قهوه ای، رنگ زمین و استحکام است و کمربند قهوه ای نشان دهنده این است که تکنیک و مهارت های هنرجو در حال تکمیل شدن است، ذهنش مساعد و خلاق است و فکرش آماده می باشد.


کمربند سیاه: رنگ مشکی از ترکیب همه رنگ ها بدست آمده  و دلالت بر این دارد که هنرجو همه مهارت های لازم را برای پیشی گرفتن از موانعی که در اولین سالها، با آن مواجه شده را فرا گرفته است. رنگ سیاه، رنگ پیروزی نیست بلکه رنگ شب می باشد و نشان می دهد اولین روزی که با کمربند طلایی شروع شد، اکنون پایان یافته است و روز جدیدی می آید.


استفاده ازباند سفید و قرمز در مسابقه

در زمین مسابقه از دو باند به نام های آکا و شیرو استفاده می شود که به ترتیب قرمز و سفید هستند. این رنگها از مظاهری که قبلا در آموزش های انجمن ملی کاراته درباره رنگ های کمربند ژاپنی های قدیم بحث شده بود پیروی می کند. مظاهری که خلوص فکر و فاقد هرگونه خود پسندی را نشان می دهند که نقطه اوج هدف کاراته می باشد.
 

 

کمربندهای کاراته


 نحوه بستن کمربند کاراته

یکی از نکات مهمی که درباره کمربندهای کاراته به طور متوالی فراموش می شود اهمیت نحوه بستن آن می باشد. در فن (هارا)، شخص شرقی فکر می کند که مرکز بدنش (تاندان) که حدود 3 اینچ پایین نافش می باشد، منشأ ki می باشد. منشأ ki نیز، مرکز عالم است. گره کمربند نیز معمولاً روی قسمت هارا قرار می گیرد.
کمربند، مظهر ماندگار مرکز عالم می باشد و منشا تمام قدرت های الهی یا تکنیکی است. گره کمربند، مرکز ثقل شخص کاراته کا و ارتباطش با مرکز عالم، منشا ki و قدرت را به خاطر می آورد. مانند مومات ارتشی، کمربند بیان کننده تجربه، تعلیمات، عقل و دانش حاصله برای فرد کاراته کا می باشد که این نمونه ای کوچکی از تاثیر رشته کاراته می باشد.
در آخر یادآوری این نکته ضروری است که رنگ کمربند، تنها نشانه مهارت تکنیکی نمی باشد بلکه نشانه خصوصیت معنوی کاراته کا نیز هست.

 

موسس کاراته در ایران

کمربند های کاراته

چند نکته که باید کاراته را یاد بگیرید

کمربند ,رنگ ,کاراته ,های ,کار ,رزمی ,می باشد ,رزمی کار ,است و ,رنگ های ,می شود

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شهری زیبا که من میخواهم رونمایی اش دهم